jueves, 26 de marzo de 2009

I Premi Llegir sense fronteres


La Universitat de València convoca el
I PREMI LLEGIR SENSE FRONTERES


La Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València convoca la primera edició del Premi Llegir sense Fronteres. L’objectiu d’aquest nou guardó és estimular l’hàbit de lectura, investigació i creativitat els estudiants d’ensenyament de secundària i batxiller.

Els lectors interessats en participar en aquest concurs hauran de fer arribar els seus treballs, abans del 30 d’abril del 2009, sobre qualsevol dels títols publicats en les col•leccions Sense Fronteres i Sin Fronteras de la Càtedra de Divulgació de la Ciència. Els documents s’enviaran per correu electrònic a l’adreça: cdciencia@uv.es, amb l’assumpte: ‘Llegir sense fronteres’.

Les categories per participar-hi són dues:

1) Lectors d’ESO: el seu treball consistirà en un resum de l’obra elegida i l’opinió personal sobre el llibre, en un màxim de cinc fulls (tipus de lletra arial, 14 punts; interlineat, 1,5).

2) Lectors de batxiller: el seu treball estarà integrat per una ressenya crítica del llibre seleccionat, en la qual, amb raonaments ben fonamentats, es detallen els aspectes que més han interessat el lector, com també, quins d’ells considera més importants. L’extensió màxima serà de deu pàgines.

* Si es realitza una citació d’una obra, aquesta haurà d’aparèixer entre comentes i amb les dades bibliogràfiques completes de l’obra consultada.

Els participants podran ser orientats pels professors dels centres on estudien, però l’elaboració i la redacció dels textos hauran de ser exclusivament obra dels concursants.

El I Premi Llegir sense Fronteres està integrat per dos guardons indivisibles, un per cadascuna de les modalitats. Consisteixen en un ordinador portàtil i una col•lecció de llibres publicats per la Càtedra de Divulgació de la Ciència.

El jurat, format per experts de la Universitat de València, donarà a conèixer el veredicte al llarg del mes de juny del 2009.

Els treballs guanyadors es publicaran al web de la Càtedra de Divulgació de la Ciència i les publicacions periòdiques de la Universitat de València seleccionades.

Entidades colaboradoras:
Obras Sociales de la CAM
Fundación española pra la ciencia y la tecnologia. FECYT
Gobierno de España. Ministerio de Ciencia y Educación.
10ª Semana de la Ciencia y la Tecnologia. Universitat de València.

No hay comentarios: